Reservaties

Voor onze reservaties en boekingen werken wij samen met de boekingscentrale van het Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT). Op hun website kan je direct al de prijzen en vrije periodes bekijken, je vindt ons bij de verblijfplaatsen onder de provincie Antwerpen. Voor reservaties klik hier.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en promoties!


    Inschrijven
    Uitschrijven
« Terug

Ontdek de omgeving

Actieve buitenvakantie

Domein Beverdonk ligt middenin het groen in het hart van de Kempen. Op de grens tussen de Kempense gemeentes Retie en Kasterlee komt u hier volledig tot rust of kan u zich naar hartenlust uitleven in de bossen. Wie een actieve vakantie wenst, kan zich geen betere locatie dromen. Vlak voor de ingang van het domein passeren: Alle nodige informatie en kaarten zijn op het domein aanwezig.
 

Toeristische trekpleisters

Domein Beverdonk ligt vlakbij enkele grote toeristische trekpleisters.
 • Pretpark Bobbejaanland (12,5 kilometer)
  Het land van Bobbejaan vraagt weinig toelichting. Dit pretpark staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend voor zijn sensationele attracties.
 • Abdij van Postel (8 kilometer)
  Enkele kilometers ten noorden van Retie ligt het bosrijke Postel, met zijn imposante abdij die al sinds de twaalfde eeuw bestaat. Sinds die tijd ontginnen de Norbertijnen er de streek, ze brouwden er bier en maakten er kaas. Momenteel wonen er nog een 30-tal norbertijnen in de abdij. Rond de abdij kan proef je in de gezellige brasseriën nog volop van het Postel bier, Postel brood en Postel kaas. Het groene Postel nodigt uit tot lange wandelingen en fietstochten.
 • Zilvermeer in Mol (20 kilometer)
  Prachtig wit zandstrand met een heerlijk zwemmeer. Verschillende speeltuinen en eetmogelijkheden. Alle watersporten kan je hier beoefenen: surfen, zeilen, duiken,…
 • Olmense Zoo (20 kilometer)
  Een kleinschalige maar uiterst verzorgde en gezellige dierentuin met apen, tijgers, leeuwen, giraffen, een olifant,… Aangepaste speeltuin voor kinderen.
 • Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout (13 km)                                                                             Dit museum is sinds 1988 ondergebracht in een oud fabriekspand. Het documenteert de geschiedenis, het gebruik en de fabricage van de speelkaart. Naast de speelkaarten zijn er in dit museum ook grafische machines en drukpersen te vinden.
 • Hidrodoe in Herentals (20 km)                                                                                                                                 Ontdek de wondere wereld van water, leuk - spannend - leerrijk.  Meer dan 120 activiteiten binnen en buiten wachten op jou.

Ontdekkingen vlakbij

Naast de toeristische toppers vind je op korte fiets- of rijafstand van domein Beverdonk nog tal van leuke uitstapjes. Er zijn mogelijkheden in overvloed bij zowel goed als slecht weer.
 
 • Kabouterberg (5 kilometer)
  Kabouters bestaan! Het bewijs hiervoor vind je op de Kabouterberg in Kasterlee. De kabouters hebben hier hun eigen berg, een prachtige bosrijke plek met zand en duinenruggen. Zet een rode muts op en beklim de kabouterberg. De tocht naar het kabouterhuisje zit vol hindernissen: om er te geraken, moet je klimmen, kruipen en met zand spelen. Een perfecte activiteit voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Je kan ook onder begeleiding van een vertelster een tocht maken doorheen het kabouterbos.
 • Geitenboerderij De Polle(8 kilometer)
  Bezoek – na een afspraak en in groep – deze geitenboerderij met 230 melkgeiten. U kan er proeven van de meer dan tien verschillende soorten geitenkazen en aanverwante producten. De rondleiding en de diavoorstelling neemt anderhalf uurtje in beslag.
  Adres: Eerselingen 36, Kasterlee
            Voor iedereen die houdt van een vleugje magie en gelooft dat heksen echt bestaan.
            Het Hekselienpad is een avontuurlijke wandeling van 2,5 km om samen met jonge kinderen te doen.
            Meer info :  www.hekselienpad.be 
 • Boerderij Trezemieke (7 kilometer)
  Tussen de koeien, paarden, ezels en geiten worden tal van aktiviteiten aangeboden. Ook jongeren met een beperking kunnen hier terecht voor een nuttige dagbesteding.  Adres: Goorstraat 25, 2470 Retie
 • Domein De Putten (4 kilometer)
  Een prachtige binnen- en buitenspeeltuin op amper vier kilometer van Domein Beverdonk. Naast de speelfaciliteiten kan je hier ook nog lekker eten en drinken op het terras.
 • Boerengolf (op Domein De Putten)                                                                                                                                                                      Op Domein De Putten is er een boerengolfbaan met 10 holes uitgezet op een vroegere weide. Met een klomp aan een houten steel is het de bedoeling om met de gekleurde Boerengolfbal te putten in de verschillende holes. Boerengolf kan gespeeld worden door jong en oud en is daarom een leuke en originele groeps en/of familie activiteit.


Zelf organiseren

 • Huifkarrentochten
  Bij Jos en An kan je huifkarren huren voor een tochtje door de omgeving, ze vertrekken vanaf het domein.
  Meer info: Hoevedijk 10, Retie, Tel: 014-37 96 05 of gsm 0476-40 66 21
 • Workshop Djembé
  Samen iets creëren draagt bij tot een goede groepsdynamiek. Het ritme leren voelen en luisteren.... Genieten van het samenspel. Deze workshop kan gegeven worden op het domein zelf of in de dansruimte Het Kraaiennest op wandelafstand. Voor meer info: Geert Meeus, Tel: 0032 495 46 90 57, www.dansexpressie.be
 • Crazidee vzw                    Rolstoelvaren met de Wheelwaver of te FloatXpress, een unieke watertrein voor voor iedereen. Iedereen mobiel op het water waarbij er niemand aan de kant blijft staan.
 • De Waterlelie  biedt een uniek aanbod aan iedereen die graag van het deugddoende water wil genieten, maar niet terecht kan in een regulier openbaar zwembad. Zowel de gemeenschappelijke als individuele kleedkamers zijn volledig afgestemd op minder mobiele mensen. Ondek er het belevingsbad en de wellnessruimte.
 • Springkastelen
  Voor het huren van een springkasteel kan je terecht bij Patotter.
  Meer info: Wippelberg 112, 2370 Arendonk, Tel: 014 67 27 18 of 0478 34 67 49
 • Groepsactiviteiten
  Locat organiseert verschillende groepsactiviteiten met onder andere autopets, mountainbikes, jeeps, quads, bugsters,…
  Meer info: Terlo 33a, Tel: 014 85 11 30, www.locat.be